Verbeteringen Hiscox CyberClear (2024)

Kort samengevat: het nieuwe pre-priced proposal van CyberClear by Hiscox heeft per direct ruimere acceptatierichtlijnen, een uitbreiding van de dekking en in veel gevallen een lagere premie.

De belangrijkste wijzigingen Hiscox CyberClear op een rij;

  • De wijzigingen hebben betrekking op ruimere acceptatierichtlijnen, uitbreiding van de dekking en nieuwe en lagere premies. Naast de opsomming van de wijzigingen hieronder heeft Hiscox ook de dagvergoeding deels verhoogd en zijn de limieten voor BI menselijke fout en DBI nu gelijk aan het gekozen verzekerd bedrag.
  • Verder is de standaard retentietijd bij de bedrijfsschadedekkingen voor verzekerden verlaagd van 12 uur naar 8 uur. Ook geldt voor bedrijven met een omzet t/m EUR 2.500.000,- naast de "normale" bedrijfsschadedekking nog steeds de extra dagvergoeding (we noemen het nu voorschotbedrag) zodat we de verzekerde financieel lucht bieden bij een cyberincident (als hij bedrijfsschade heeft verzekerd).
  • Uitsluitend voor bedrijven t/m € 2.500.000 omzet, biedt Hiscox een voorschotvergoeding per dag, zodat u direct financieel wat lucht krijgt (zoals vermeld in het schema rechts), zonder retentietijd met een schadevergoedingstermijn van 1 maand. Mocht het daadwerkelijke verlies aan inkomsten hoger zijn dan de voorschotvergoeding, dan vult Hiscox de vergoeding aan tot maximaal het verzekerd bedrag met een retentietijd van 8 uur en schadevergoedingstermijn van 6 maanden.
  • Hiscox kan een korting aanbieden voor bedrijven die toegelichte preventiemaatregelen treffen (EDR/MDR/XDR zoals in het vernieuwd aanvraagformulier). U kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor partner SecureMe2, waarmee Hiscox een speciale aanbieding lanceert voor aspirant CyberClear-verzekerden.

Premie

De premies zijn in een aantal combinaties (omzet en keuze verzekerd bedrag) aangepast in het voordeel van verzekeringnemers. Verder heeft Hiscox een nieuwe kolom opgenomen voor bedrijven en ZZP'ers met een jaarlijkse omzet/exploitatiesom tot en met EUR 100.000, -.

Dit biedt meer keuze voor de klanten naast de add-on cyberdekking, waarbij nu dus ook de optionele BI en DBI dekking kan worden toegevoegd. Zie de extra kolom in de nieuwe premietabel.

Naast het aanpassen van de basispremie heeft Hiscox de toeslagen voor de optionele dekkingen aangepast:

  • Eigen schade bij bedrijfsstagnatie: toeslag 20% (was 35%)
  • ICT Dependent Business interuptions: toeslag 10% (was 15%)

Daarnaast introduceert Hiscox een korting van 15% indien verzekerde preventiemaatregelen toepast, zoals omschreven in het aanvraagformulier (EDR, MDR of XDR). En ook de cumulatiekorting van 10% in combinatie met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox blijft in stand.

Acceptatie

Hiscox heeft een aanpassing/verduidelijking toegepast op de sectoren en branches die zijn uitgesloten van acceptatie

Het pre-priced proposal by Hiscox is niet van toepassing voor bepaalde branches/sectoren en/of diensten. De aanpassingen zijn als volgt:

  • sociale media en netwerken: omschrijving is verduidelijkt tot sociale netwerk- en datingplatformen;
  • politieke partijen (waaronder wetenschappelijke bureaus politieke partijen) zijn nu uitgesloten; gemeenten zijn niet meer uitgesloten;
  • ICT managed service providers volgens omschrijving in het PPP-formulier en met een omzet t/m EUR 2,5 miljoen zijn niet meer uitgesloten. De definities van (soorten MSP’s) is ook aangepast en weergegeven op het aanvraagformulier.

Verklaringen zijn op diverse punten verruimd:

  • Gezamenlijk mag niet meer dan 25% van de omzet worden gegenereerd uit export naar de Verenigde Staten van Amerika/Canada. Eerder mocht niet meer dan 10% van de jaaromzet worden gegenereerd uit de Verenigde Staten van Amerika/Canada;
  • Verzekeringnemer mag nu wel operational technology (OT), zoals omschreven, gebruiken, behalve ICS, SCADA, en DCS;
  • Verzekeringnemer mag nu van niet meer dan 500.000 personen gevoelige persoonsgegevens hebben opgeslagen, in plaats van niet meer dan 100.000 betaalkaarten (creditcards) gegevens. Daarnaast kunnen wij bedrijven die van meer dan 500.000 personen gevoelige persoonsgegevens hebben opgeslagen, mogelijk helpen met een maatwerkoplossing.

Ook de specifieke sublimieten zijn verruimd of verduidelijkt:

  • Telefoonfraude sublimiet is nu standaard EUR 100.000, -, voorheen EUR 50.000, -;
  • social engineering sublimiet is nu standaard EUR 50.000,-, voorheen EUR 25.000, -;
  • voor betaling cyberlosgeld is verduidelijkt dat hierbij geen sublimiet geldt maar de volledig limiet ter beschikking staat;

Met bovenstaande wijzigingen heeft er ook een aanpassing plaatsgevonden in desbetreffende clausules. Clausules HCC37 Aanvulling bedrijfsstagnatie is komen te vervallen, aangezien deze is opgenomen in de gewijzigde clausules HCC30 Sublimieten, Retentietijd en Eigen risico.

Meer weten over de Hiscox cyberverzekering? Bel onze adviseurs op 0342-401945 of bereken hier zelf direct uw premie


Meer nieuws over datarisk­verzekering­en

17-10-2024

Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid

Benieuwd naar de cyberrisico's voor jouw onderneming? Doorloop in enkele minuten deze gratis tool en ontvang meteen een handige inventarisatie van beveiligingsmaatregelen.

Lees verder